Cinderellah Story's
Toturial : Tips Kecantikan 1
Sunday, May 1, 2011 @ 12:17 AM | 0 Comment [s]

Assalammualaikum .

Okayy sebelum memulakan perbicaraan , tarik nafas lima kali . Hmmmmmmmmmm Haaaaaaaahhhhhhh . Ulang 5 kali yea anak anak . Okay terima kasih . K ni kali pertama kot aku berkecimpung kan diri dalam tips tips mujarab kecantikan kesihatan dan segala ke lahh yang aku tahu . Tiba tiba jeaaaaaa kan . haihh apa dah jadi . Harap dapat berkongsi tips tips yang tak seberapa ni dengan hampa semua . Hoyeahhhh . Lompat lompat ! 

Blala1 : Perempuan kalau tak cantik sapa yang nak lah kan ? ..
Blala 2 : Eeeee muka banyak bintik bintik cumel . ada hati nak ngorat aku ? ewwww . 
Blala 3 : Kecantikan seseorang bukanlah terletak pada wajah atau rupa paras yang cantik malah dari hati dan sifat yang baik . Senyum bangga . ples-lahh

Nih kata kau kau kau dan kau . KATA KAU ! haaa amik . Benci betul aku . heh .  Suka lah dengan ayat ketiga tu sweet jea kan . Eeeee baiknya . Ayat ni pun aku curi dari member aku sorang nih , muhammad arif ali . Tekan untuk ke bloggg dia . terima kasih . Okay aku pun tak tahu lah dia mengajukan kata kata dia tuhh kat sapa . Oke fine . blalala , biarlah dia . 

Nak kulit menawan memikat hati ? Ikutlah 6 cara penjagaan kulit muka yang tertera di bawah ni . 

Scroll ke bawah 
...
.....
.......
.........
Scroll lagiiiii
.........
.........
....................
..........................
Lagi bawahhhhhh
.................................
...........................................
.................................................
....................................................
........................................................
Lagi lagi
.....................................................
.....................................................
...............................................................
Okay okay sket lagi
..........................................................
...........................................................
.........................................................
....... .......................................................
Haaaaaaaa okay terima kasih .

1 . Minum air kosong sebanyak 8-10 gelas sehari untuk mengekalkan kelembapan kulit . Kalau nak minum lebih daripada 10 gelas sehari lagi boleh ya tuan tuan puan puan . 

2. Sebelum tidur basuh muka dengan air bersih untuk melindungi kulit daripada kotoran dan bakteria yang boleh menumbuhkan jerawat dan garis penuaan pramatang . Penuan pramatang? apakah itu ? 

3. Basuh muka sebelum beriadah supaya kalau bepeluh nanti ia akan mengurangkan jumlah kotoran dan bakteria yang terkumpul .

4. Amalkan 3 langkah penjagaan kulit muka. Pertamanya, cuci muka dengan air suam dan gunakan pencuci yang berasaskan glycerin. Lepas cuci muka, gunakan penyegar (toner) dan disusuli dengan pelembap.

5. Pastikan anda melindungi kulit daripada sinaran matahari sebaik mungkin. Gunakan krim pelindung matahari SPF 15 bagi melindungi kulit terbakar dan masalah kedutan.

6. Yang keenam nih special sket sebab yang nih aku selalu buat . Jejenk jejenkkkkk . Tinggg , banyak kan ambil air wuduk . Ada orang kata air wuduk boleh mencerahkan muka . Tak gituuuu ? 

Okay tudiaaaaaaaa . Tamat dah sesi menemu bual . hehe . Malaysia jom lebih sihat ( ikut rentak lagu lifebouy ) ! haha . Tata tata . Free hug sket . Muchuk muchukk . 


Older Post | Newer Post

Hye. Welcome to CINDERELLAH official blog. Follow ya, please be nice. Hee.
Thanks for visiting my blog.



Hotsentap Owner

Kawkaw Baboom




This template was created by FaqihahHusni. Best view in Google Chrome only.