Cinderellah Story's
#175
Sunday, December 4, 2011 @ 9:35 AM | 0 Comment [s]

 

Hello yesterday , Assalammualaikum Today .

Today was a fairytale ? Really . Yeah , its better than tomorrow . Eh eh apa aku merepek ni , cakap omputeh pun beterabur mcm tak penah belajar . Esh budak dua tahun pun pandai cakap camni tau. Grr . Maaf maaf. Today , kene bangun awal . Mandi pun awal . Sarapan pun awal . Kene lah buang pagi pagi . haha. Hari ni adik ajak pergi Todays Mall Air Hitam . So , abah terpaksa drivekan jugak sbb 5 hari beliau belajar . Weekend jelah abah boleh bawak anak anak dia yang nakal nakal ni berholiday haha .
 
 

Hasnul Huda binti Hussien . Umur 10 tahun , perangai macam budak budak . huhh . Tengok kawan dia dengan dia ni, mcm gajah dgn semut . Seorang yg pemalas amat sangat wahaha . Dia ni jugak yang suka kejut aku bangun pagi pagi , teman dia makan lah , mandi lah , tgk tb lah . aish penakot nak mcm aku . haha. Aku ni jenis suka bangun lambat . So aku cakap ah mcm ni " Kejot lah kak una tu, aku tidur lmbt mlm tadi hukhuk" . Pastu dia balas balik " Alaa, kak una tu garang. nanti dia marah kacau dia tidur". Sebagai kakak mithali yang penuh dgn sifat ihsan aku bangun jugak lah walaupun mata aku still pejam . haha .


After pergi shopping kasut jualan murah , pergi main kat bumper car. K seronok gilaaa, tapi 10 minit pastu bosan tahap kutu sbb jalan kat tempat yang sama je haha . Tudung cekelat tu kak una yang paling dahsyat drive kereta . haha . Mak kata ni kalau masuk F1 memang juara haha . And yang tak nmpk kepala tu , adik aku . Kemetot sgt haha. Baju hitam , abang aku . Pro dalam memandu . Cita cita nak jadi drive lori hahha . Sebelah tu cousin , Hamka . Good in drive jugak . Tp sebok dgn hendset dia tu . Kang aku campak ke longkang. menangis tak berlagu pulak haha . Oh ya aku takde kat sini , aku round ke2 hoho .


Kehkeh. Gelak guling guling tgk gambar ni . Aku drive? Woah . haha . Tapi lagi better dari kakak aku haha . K perasaan . Jom jom jomm , kita main round round jelah ya cik abang. Saya akan membawa anda melihat keretaaa keluaran 2020 . Cehwah ! haha.


Then , main game token . Macam orang jakun daa , haha . Main game kereta lumba dengan akak , dia dapat first place. Aku dapat second place. Arghhhh haha . Tak nak kalah , mintak dgn akak duit nak beli token lagi kononya nak menang lah kali ni haha . Terpaksa jugak dia gadaikan duit RM10 hinggit dia tu. hahaha . Kesah apa? Aku kan suka kikis duit orang. Hukhuk . Cowok cowok berhati hati dengan ku haha . Lastly , kalah jugak haha. Basketball game, aku suka gila game tu . haha . K gambar tu kat dalam kereta perang , see muka kakak aku yang excited gilaa and muka abang aku yang tekun lagi serious main pecu pecuuu  haha . And and aku tertanya tanya , orang ke or something lain kat blkg tu ? hahaha . 


Lunch time . Oyeahhh . haha . Kami menjamu selera , makan makan makannn sampai kembung perut macam kodok buncit . haha . Aku macam biase order nasi goreng pataya and air sirap limau . Menu biase biase je haha . Takde selera nak makan nasi berlauk . Tapi lepas tgk ayah makan , fuyoooo meleleh air liur tak tercakap ahh . hukhuk . Aishh aku rasa gambar minah cekelat ni je yang banyak haha . Ratu posing *angkat kaki ke ats semua . 

-
-
-
-
-
-

Tadaaaaaa . Daaaaaaa. Taaaaaaa. Daaaaaaaaadaaaa !


Selepas beli selipar kat BNC tadi , baru aku tau aku gemok . Ohh tidak . Aku berisi dah berisi ! Eshh , siot punya kasut , kau sudah mencemarkan air muka ku . Ouchh . Macam ni cetenya , saiz aku dgn akak aku sama . so , bila beli kasut tak payah test lah . sorang test cukup lah . Jimat masa n blalala . So aku pun suruh akk aku yang test , dia kata okay muat . So apa lagi beli beli beli borong sorong . hukhuk. Sekali test pakai kat dlm kete , amik kau . Sendat dan padat . Oh kasut kakiku tak muat untukmu . huhh . The end . 

Pukul 5:30 balik mersing , yuhuuu tak sabar nak continue tidur. yeahh eyahh ! Besok ada kelas mengaji , kene mengajar pulak . adeh malas . haha . Welcome anak anak muridku . Are you ready ? hukhuk


Gua yang macho,


Older Post | Newer Post

Hye. Welcome to CINDERELLAH official blog. Follow ya, please be nice. Hee.
Thanks for visiting my blog.



Hotsentap Owner

Kawkaw Baboom




This template was created by FaqihahHusni. Best view in Google Chrome only.