Cinderellah Story's
#190- Toturial Blogskins
Monday, December 19, 2011 @ 7:58 AM | 0 Comment [s]


ASSALAMMUALAIKUM *Kenyitmata*

Today , aku nak buat toturial about ---> JEJENK. Bukan totu shawl ke, pashmina ke, Toto ke *eh* atau tau apa apa jelah.  This is about Blogskins. Okay nampak macam tak penting. Ahh tapi ahh suka aku lah. Ini pun yang nak suruh ajar my uncle and mr aiman

Nak kasi ajar sorang- sorang , buat penat tangan aku je menaip . So aku ajar kat dalam blog jelah . Sebab orang kata blog aku kemas lawaaa cun comel ahhh meletop gitu . *Aku tipu je* . Ah Kfinez. Tak nak cakap banyak . So jom kita mula projek THEMELETOP kita ni . Nah ni diaaaaaaaa 
|
|
|
|
|
|
V

First step : Open GOOGLE . Then taip BLOGSKINS . *saje je buat gimik*
Second steps :  K click yang atas sekali tu . Haaaa tekan dah ? BagusII :)
Third Steps : Haa tu dia ! Now , kau click mane mane HOT SKINS kau minat . Kalau nak tgk lagi banyak just click kat bawah *SKIN OF THE DAY* . 


Fourth steps : Pilih blogskins yang kau suka. *Ini example* . K click kat warna pink tu


 Fifth steps : Akan keluar mcm ni . Then , korg click *PREVIEW IT* untuk check dulu skins ni . K pastu click *BLOGGER MAIN* . Aloooohhh tekan jela



NANTI KELUAR CODE SKIN TU.  COPY CODE* 


-----------------------------------------------------------

Sixth steps: Okay lepastu , sign in kau punya blog. Then , open dashboard . K pastu, Click *TEMPLATE* or *DESIGN* . Pastu kau tekan *EDIT HTML* . Pastuuu pastuuu kau click *REVERT TO CLASSIC TEMPLATE.  ---> Banyak pastu ni -____-

Seventh steps :  Kdah jadi macam ni. Now, delete code lama tu . Then paste dgn code baru. 


Eighth steps: Sila click *SAVE TEMPLATES CHANGE* .

Okay finish . Haaa tentang about me2 tu pandai pandai la ye change kat code ni. Senang jo ;) Hihi *Senyumkambing*

p/s: Serious penat aku buat toturial ni. Huhh . 
Kbai. Serik nak buat toturial -________-



Older Post | Newer Post

Hye. Welcome to CINDERELLAH official blog. Follow ya, please be nice. Hee.
Thanks for visiting my blog.



Hotsentap Owner

Kawkaw Baboom




This template was created by FaqihahHusni. Best view in Google Chrome only.