Cinderellah Story's
Talk to the hand.
Thursday, November 22, 2012 @ 3:21 AM | 0 Comment [s]


*Blog saya. kisah saya. gambar saya. SO what?? 

Hai. Assalammualaikum. Dah masuk maal hijarah baru. So azam kene lah buat baru. Moto hidup pun kene baru. Visi misi hidup kene lebih upgrade. Hehehe. No more gengster no more zaman jahiliah. hehe. 

Di sini saya ingin meminta maaf atas semua salah dan silap sepanjang tahun 2012 ni. Ecspecially to: 

Kanak kanak ribena 3 As syafie 

stat dari meja depan belah kiri : Faizah , anis , nuha , ecah , fyfah , fyka , asma , aina , ain , djah, izzah, umi , lela , aisyah s , aisyah cina, timah, kak aini , tykah , anis , sheda , mimi , amy . 

Sorry korang if aku ada kutuk kutuk, maki maki , jeling jeling, ejek ejek , buli , bergurau kasar , terhambik barang korang, terpijak kasut korang, ngumpat dalam sengaja, cakap kasar dengan korang, tak dengar nasihat korang, buat muka annoyed kat korang, kacau korang tidur, conteng buku korang tak mintak izin, marah korg tak tentu pasal ,  terconteng baju korang, banyak lah lagi  hal hal yang aku buat. sorry korang. korang buat aku kenal erti sahabat. korang memang kawan aku yang awesome. walaupun dalam terasa dalam sakit hati tapi kita tetap masih boleh berkawan macam biasa. hehe. terima kasih atas segala galanya. terima kasih atas nasihat korang yang selama ni aku tak pernah nak dengar. terima kasih kawan, sayang korang. 

Warga pendidik 3 As syafie: 

Zah Ijan , Zah Munah, Zah lela, Zah salmah , Zah khaujah , zah saemah , ustaz syukri, ustaz zul, ustaz shahril  Ckgu liyana, Ckgu ros, Ckgu Aind, cikgu awin, sir sufian and the most sporting guru kelas mr ajib. hehe. 

Di sini hasnul ingin meminta maaf atas salah dan silap sepanjang berada di smaam. Terima kasih cikgu atas pengorbanan dan penat lelah cikgu mengajar hasnul. Terima kasih cikgu. To zah ijan and zah munah , walaupun cikgu garang kalah singa . tapi cikgu tetap di baik di hati saya. Minta maaf kalau ada terkutuk kutuk cikgu. Terngumpat cikgu. Minta maaf ye. To cikgu liyana, Saya janji lepas ni saya dah tak kan tak tak tak kan kan kan pernah ponteng kelas sains lagi walaupun tak sengaja. Saya janji. Dan saya juga berjanji tak  kan senyum sengih sengih macam kerang busuk buat muka dono je bila kene marah dengan cikgu. hehe. nasib je aku tak kene 'backhand' free hari tu. *masih segar di ingatan* haha. To cikgu Aind, saya minta maaf    kalau ada terkutuk kutuk cikgu . Saya minta maaf cikgu. Saya sayang cikgu saya hehehe *blink eye*

LUFHENA ( Geng paling arrogant dan annoyed kat sekolah ) 

Lela, umi , fyfah , gua , ecah , nuha , afiqah 

I miss you all a lot. Dah lama tak lepak sama. sembang sama . mengumpat sama. bergosip sama. main sama sama . galak sama sama. bully orang sama sama, lebong sama sama. ah rindu nya nak buat semua tu sama sama. korang memang kawan yang terbaik. even korang banyak sakitkan hati ni. even korang ada mengumpat satu sama lain. hahha. tapi takpe, normal lah tu. syaitan memang sentiasa menggoda. hehe. Lets past make your memories. Ya allah, rindu nya kat korang. Bila lah nak sekolah lagi ni. Nak main ikat kaki sama sama. mengumpat cikgu mengumpat kawan sama sama. alahaiii rindunya, hahaha . kan dah over excited bila cete pasal dorang ni. tapi seyes kawan dgn diorang memamg tak boring. Even kat sekolah geng ni lah paling nakal dan famous dgn masalah whahaha . Tapi hati kami baik. *mata kat atas tangan kat bahu. Pernah satu hal ni , time tu bulan ramadhan. Kebetulan memang Allah nak bagi kami semua serentak tak boleh puasa. kecuali dua orang lah . tu pun sebab sorang balik awal. dan sorang lagi boleh puasa. tapi bersubahat sama . tengok ktrg buat parti besar besaran kat blkg skolah. haha. mmg mcm bangang situasi mase ni. nak dijadikan cete, ade dua tiga orang budak lelaki lalu ternampak lah ktrg tgh saling suap mensuapi mulut msg msg dgn beraneka makanan. haha. apalagi budak budak laki tu semua report zah, cakap ktrg makan tunjuk tunjuk dpn dorg. act, mcm bangga tak boleh puase. sumpah rasa mcm nak sumbat je lubang jamban dalam mulut si mamat tutttt tu. then, besok nya kene panggil dengan zah munah , our discipline teacher . dapatlah hadiah free, rotan dua kali kat tangan. memang "hmmpphh" rasanya. 

Ok satu lagi cerita bila lebong sekolah, hehe. memang the sweet moment lah gua cakap. Mase tu habis exam pmr, nak balik cikgu tak kasi apalgi nak keluar sekolah . Tak kan lah nak dok teperap dalam kelas bersembang kosong je. Boring k boring. So ktrg bersepakat dengan some of 3 Bukhari (lelaki ) yang memang kat muka dorg dah dicop kuat lebong. haha. So ktrg decide keluar nak g lepak kat cc. Apalah agaknya eh reaksi parents aku bila dapat tau aku buat keje keje jahiliah ni. Mau berdarah bontot aku kene tibai. *sumpahseram*. So bila dah keluar dari pintu pagar masing masing ikut boss lebong -aripjambu- . Last last ikut dia pergi lepak warung tepi jalan makan sarapan sebab dia tak sempat nak sarapan pagi tadi. memang nak makan selipar kawat duri aku mamat ni. then, budak lelaki dengan seleranya menglahap satu pinggan nasi lemak air ikut citarasa masing masing. aku rasa memang ni plan dorg sebenarnya. lapar dan nak kenekan ktrg. Hah awesome sangat lahtu. Habis makan, ktrg ajak pergi cc. tak kira. so ktrg g cc yang jauhnya lebih kurang 1km macam tu. dan aku rasa macam nak pengsan pun ada. Last last cc tu tuutup. Dengan penuh semangat jiwa dan raga ktrg bejalan nak main cc last last tutup. tak ke sadis tu. huh. So apalagi decide decide ktrg plan patah balik sekolah , sbb mmg waktu tu dah nak habis waktu sekolah. haha. Balik lah. dengan muka masing masing kepenatan. Muka kalau bagi air selori memang habis mase tu jugak. On the way nak balik tetibe nampak ustaz shahril (ustaz ni garang tapi suka buat lawak. n bila dia buat lawak muka dia tetap seyes. kdg kdg tak pasti sama ada dia tgh buat lawak atau serious. haha) . nak dijadikan cete, mase tu aku yang nampak ustaz s ni. so aku pun jerit "woi ustaz sharil woi" apalagi belari tempiaran macam anak ayam kene kejar masuk reban. ada masuk lorong ni lah. ade masuk rumah ni. ade naik motor, blah mcam tu je ade masuk celah mana tah. hahaha. sumpah lawak. padahal jauh lagi . hahaha. 

seyes korang aku memang tak boleh nak berhenti ketawa bila teringat kisah kita masa sama sama dulu. bila kita kene kejar lembu sama sama, makan burger 1 malaysia sama sama, kene kejar ayam sama sama, main ikat kaki pastu turun tangga 4 tingkat sama sama, kene sebat sama sama, naik van tercabut pintu sama sama.  haha rindunya. kalau nak cerita kat sini memang tak habis hahaha. sampai aku gerenti korang akan rasa nak muntah muntah hijau gitu . I MISS YOU ALL xD




To nuha, thanks to being my friend. 
Terima kasih melayan kerenah kawan mu yang gedik ni hahaha.
I love you . Hope kita kekal bersahabat . insyaallah. Sesiapa yang nak usha usha kakak panas ni, boleh lah contact saya. Setakat ni masih single. hahaha. 



Older Post | Newer Post

Hye. Welcome to CINDERELLAH official blog. Follow ya, please be nice. Hee.
Thanks for visiting my blog.



Hotsentap Owner

Kawkaw Baboom




This template was created by FaqihahHusni. Best view in Google Chrome only.